Повернутися до звичайного режиму

Як уберегти себе від отруєння грибами.

Організм дітей не сприймає грибів, бо у них ще не виробляється особливий фермент, здатний переробляти цю важку для щлунка їжу! Вирушаючи в ліс за грибами і збираючись споживати їх, треба мати відповідні знання і навички, суворо дотримуватися правил, які дозволять уникнути важких отруєнь: Збирати тільки ті гриби, які добре знаєте. Не пробувати на смак сирі гриби. Не вживати в їжу перестиглі, ослизлі, в'ялі й зіпсовані гриби. Зібрані гриби попередньо промити проточною холодною водою, вимочити, відварити і злити відвар (а не варити з нього грибний суп); не можна використовувати для термічної обробки грибів оцинкований посуд. Не зберігати зібрані гриби більше 24 годин без переробки. При консервуванні грибів для профілактики ботулізму необхідно додавати достатню кількість солі та оцту, слід банки герметично закупорювати.

Кiлькiсть переглядiв: 8